Jahonda va oʻzbekiston respublikasida yetishtirilgan don (sholi)ning quritishning usullari tahlili

Jahonda va oʻzbekiston respublikasida yetishtirilgan don (sholi)ning quritishning usullari tahlili

Авторы

  • Bekkulov Botirali Rahmonqulovich
  • Qayumov Umidjon Ahmadjonovich
  • Rahmonqulov Tursunboy Botirali Oʻgʻli

##plugins.pubIds.doi.readerDisplayName##:

https://doi.org/10.5281/zenodo.14541262

Ключевые слова:

don, sholi, konvektiv, radiatsion, mexanik, sorbsion, sentrifuga, sorbent.

Аннотация

Qishloq xo‘jaligida don mahsulotlarini saqlash, tashish va qayta ishlash bosqichlarida
quritish jarayoni muhim ahamiyatga ega. Donning talab etilgan namlik darajasi uning sifatini saqlash,
uzoq muddat davomida yaroqliligini ta’minlash va zararkunandalarga qarshi kurashishda muhim
rol o‘ynaydi. Ushbu maqolada don quritish usullarining turlari, ularning afzalliklari va kamchiliklari
to‘g‘risida ma’lumot berilgan.

Биографии авторов

Bekkulov Botirali Rahmonqulovich

Andijon mashinasozlik
instituti “Umumtexnika fanlari”
kafedrasi mudiri, t.f.f.d.

Qayumov Umidjon Ahmadjonovich

Andijon mashinasozlik
instituti “Umumtexnika
fanlari” kafedrasi katta
oʻqituvchisi

Rahmonqulov Tursunboy Botirali Oʻgʻli

Andijon mashinasozlik
instituti doktoranti

Опубликован

2024-11-12
Loading...